Bostitch NL

Meer dan honderd jaar ervaring

1914

De eerste Bostitch® bureaunietmachine, model AO verschijnt.

1924

Bostitch® introduceert de eerste gelijmdestripnieten - dé standaard in de industrie.

1925

Productie van voet- en motorbediende nietmachines.

1930

De Bostitch® Sales Company wordt opgericht voor het verkopen van de producten van   Bostitch®.

1941-45

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wijdt Bostitch® al haar faciliteiten aan de oorlogsinspanning.

1948

Boston Wire Stitcher Company wordt officieel Bostitch®, Inc.

1957

De Bostitch® fabriek verhuist naar de huidige locatie in East Greenwich, Rhode Island.

1965

Bostitch® introduceert het eerste rolspijkerapparaat, de N2.

1970

Bostitch® introduceert het spijkerapparaat voor lijsten, de N16

1982

De N12, de eerste rolspijkermachine voor daktoepassingen van Bostitch® verschijnt.

1986

De Stanley Works in New Britain, Connecticut verwerft Bostitch® van Textron.

Verwerving van het bedrijf HARTCO.

1988

Verwerving van het bedrijf SPENAX.

1997

Verwerving van ATRO door BOSTITCH®.

2002

Bostitch® zet zijn innovatie voort met de introductie van de N88RH-2MCN spijkermachine voor twee doelen: rondkopspijkers en bevestigen van metalen verbindingsplaten, het SC7 ringapparaat, en het snelle, speciaal ontworpen spijker- en VRC-apparaat, de Sheather PlusTM.

2004

De nieuwe nagelapparaten F28WW-E voor draadgebonden spijkers en F21PL-E voor plasticgebonden spijkers op de markt gebracht.

2007

BOSTITCH® neemt BESCO, bedrijf voor pneumatische productie, over.

Nieuwe lichtgewicht en compact stripspijkergereedschap, de F33PTSM gelanceerd voor de bouwindustrie.

2010

BOSTITCH® introduceert een nieuwe reeks draadloos gereedschap op gas en accessoires.

Meer dan 110 jaar ervaring in verschillende toepassingen geeft BOSTITCH de kennis, faciliteiten en expertise om voorop te blijven in de ontwikkelingen. Met innovatieve bevestigingsmiddelen, gereedschapsontwerpen en productiemethoden blijft BOSTITCH de belangrijkste speler in de markt voor bevestigingsmethoden.

In 1987 verwierf Stanley Bostitch, ook een bedrijf dat uitgebreide ervaring van de bevestigingsmiddelenindustrie had, met als doel om wereldleider te worden op het gebied van hechttoepassingen in een uitgebreide reeks vakgebieden.

BOSTITCH werd in 1896 opgericht onder de naam Boston Wire Stitch Company. Aanvankelijk produceerde het bedrijf pedaalbediende draadhechtmachines voor het binden van boeken, kalenders, hoedendozen etc. De eerste machines gebruikten voorgevormde nieten die één voor één over een spoor gevoerd moesten worden. De ontwikkeling van nieten die waren samengevoegd met behulp van papier en lijm leidde tot de opkomst van gebonden bevestigingsmiddelen,welke aanzienlijk efficiënter waren.

Het bedrijf bracht nog meer industriële nietmachines uit en veranderde haar naam in BOSTITCH.

Deze eerste gebonden nieten waren de voorlopers van het huidige STANLEY BOSTITCH assortiment, dat inmiddels is uitgebreid met gebonden spijkers, brads, nieten, ringen en klemmen.

Met de verwerving van Calwire Company in 1961, die nietmachines en een T-nagelmachine produceerde, trad BOSTITCH toe tot de bevestigingsmiddelenmarkt voor houttoepassingen. Vervolgens bracht BOSTITCH een aantal innovatieve nieuwe producten uit, waaronder de eerste rolspijkermachines ooit, die een revolutie in de palletproductie teweegbracht, en een rolspijkermachine voor daktoepassingen in de bouwindustrie.

Door Stanley’s verwerving van BOSTITCH ontstond het merk STANLEY BOSTITCH, dat tegenwoordig wereldwijd bekend staat om zijn hechtoplossingen.

Verdere acquisities door de jaren heen hebben een reeks hoogwaardige merken onder de naam BOSTITCH bijeengebracht, waaronder Atro, een toonaangevende Europese fabrikant van apparatuur en bevestigingsmiddelen, alsook Hartco en Spenax, vooraanstaande leveranciers van hechtoplossingen aan, respectievelijk, de matrassenindustrie en de automobielindustrie.

Tegenwoordig biedt Stanley Fastening Systems een uitgebreid assortiment hoogwaardig handbediende en pneumatische apparatuur voor onder andere de bouwindustrie, de meubelindustrie, verpakkingen, pallets en kratten, de autosector, de tuinsector, en tevens een complete reeks kantoorhechtproducten. Stanley heeft nu over de hele wereld moderne productievestigingen, kantoren en distributie- en onderhoudscentra van waaruit zij haar klanten de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en service biedt.